Chytré využití mikrovlnné trouby

Mikrovlnná trouba se z poslední roky stala součástí snad každé domácnosti. Snadno si poradí s ohřátím nebo rozmrazením potravin, dokonce vám ušetří práci při pečení nebo grilování. Ale věděli jste, že dokáže i mnohem víc?
 
Mikrovlnná trouba totiž zvládne i mnoho vychytávek, které dokážou usnadnit každodenní život v kuchyni, a možná jste o nich ještě nikdy neslyšeli. Pojďme se společně podívat na pár z nich.
 Smažené brambůrky
Knedlíky i bez napářky
Pokud se vám nechce čekat celou věčnost, než se knedlíky ohřejí v napařovači, pak pomůže právě mikrovlnná trouba. Knedlíky položte na talíř, lehce je postříkejte vodou a zabalte do igelitového pytlíku. Houskovým knedlíkům pak stačí nejvyšší stupeň cca 1 minutu, bramborové tam nechte ještě o půl minuty déle. Stejným způsobem si ale můžeme ohřát i rýži nebo těstoviny.
 
Křupavé brambůrky a sušenky
Navlhlé sušenky nebo brambůrky? I zde si snadno pomůžete s mikrovlnnou troubou. Vložte pochutiny do misky, překryjte je papírovou utěrkou a ohřejte je na vyšší stupeň půl minuty. Papírová utěrka do sebe vtáhne přebytečnou vlhkost.
 Designová kuchyně
Čokoláda připravená jak z vodní lázně
Pokud potřebujete rozehřát čokoládu a nechce se vám připravovat vodní lázeň, existuje i jiné řešení. Rozlámejte čokoládu na menší kousky a ty pak dejte rozehřát na nejvyšší výkon cca půl minuty. Celý obsah důkladně promíchejte, a pokud není čokoláda dokonale rozpuštěná, celý proces opakujte.
 
Už žádné zbytečně vyhozené pečivo
Máte pocit, že už druhý den je pečivo tvrdé nebo gumové? Potom existuje jednoduché řešení. Pečivo dejte na talíř a přikryjte ho namočenou papírovou utěrkou. Troubu nastavte na plný výkon a pečivo zahřívejte cca 20 vteřin. Pečivo nasaje vlhkost z utěrky a bude příjemně měkké a vláčné.
 
Snadné loupání česneku nebo cibule
Česnek nebo cibule vám půjde lépe oloupat, pokud ho dáte na pár vteřin do mikrovlnné trouby.